Vensterbanken

Raamdorpels zien er niet alleen mooi uit, ze hebben ook een functie. Ze dienen als gevelbescherming onder een kozijn. Als raamdorpels verouderen of beschadigen, of het voegwerk van de raamdorpels minder wordt, kan er lekkage in de woning ontstaan. Wij kunnen zowel het voegwerk als de raamdorpels voor je vervangen.

Als de raamdorpels goed zijn, maar het voegwerk in slechte staat verkeert, dan is het alleen nodig om het voegwerk te vervangen. Dan verwijderen we het oude voegwerk, waarna we de voegen opnieuw inwassen met een speciale mortel. In het geval van raamdorpelstenen kunnen we ook een enkele beschadigde raamdorpelsteen vervangen.

Zijn alle raamdorpelstenen aan vervanging toe? We kunnen ze vervangen op de traditionele manier, door ze één voor één in te metselen. Tegenwoordig kan het ook met prefab raamdorpel-elementen. Hoewel de elementen iets duurder zijn dan losse raamdorpelstenen, kost het minder werk om ze te plaatsen, waardoor de meerprijs ruim terugverdiend wordt. Daarbij zijn de prefab raamdorpels zeer slijtvast.